Friday, April 29, 2011

~Masa utk mendeco2 rmh...~

Hello,

Lama betul tak ke temu yaa. Maklum ler busy bangat ni. Tak sempat pon nak update blog. Apa pon ni curi masa jap nak update. Bulan ni bulan untuk mendeco2 rumah. Best2!!! Hehehe….

Hah tiba-tiba nekad nak ubah konsep dapur ngn pintu toilet lak. Hubby ikot jer idea mummy. As long tak melampau2. Apa lagi kitaorg cargas g survey2 cost. Pilih yg ikot citarasa tapi price ikot budget ktorg ler. Al maklum ler bukan org kaya. Kena arr survey giler2. Hehehe….

Al hamdulillah finally dpt gk yg mcm ktorg inginkan. Tak sabar nk tunggu siap. Lps nie kena struggle kumpul duit balik arr. Xper2 berbelanja utk kebaikan sure dpt keberkatan.  Hehehe…


 Hah nie ler pintu toilet baru. Lil Hasya ngn Zafran said cantikkk. Hehehe ;-)


Setelah sakan survey selama seminggu. Finally,kitchen hood ni jd pilihan mummy ngn daddy. Khe khe khe ;-)

 Kitchen cabinet ala2 mcm ni tp ktorg dh ubahsuai design skit. Pastu oleh kerana dapur kecik, terpaksa wat "L" shape. Harap2 siap nnt ctk arr. Hehehe ;-)

Monday, January 24, 2011

Mum's & Dad's

Mum's & Dad's,
You are someone who wants to keep me from making mistakes,
but instead lets me find my own way,
even though sometimes your heart breaks in silence,
I know it…

Mum's & Dad's,
You are someone who want give the best for my life,
I can see it,
Thanks for being the best parents's in the world,
Luv u...


~My lovely mum's and dad's~


My family...

~Bercinta selepas berkahwin lebih indah~



It's me with my lovely hubby... Eppy ever after... ;-)

~FOR THE REST OF MY LIFE~

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

daddy send this song on my bzday... so touching...

 My family~mummy,daddy,lil Acha & Apan~

 Eppy family 4ever & ever. Amin ;-)

1st - My lil doter ~Nur Hasya Zafirah aka Acha~

 2nd - My lil son~Muhammad Hasyif Zafran aka Apan~


Dua beradik yg cool ;-)

Aku percaya pada percintaan selepas berkawin lebih indah. Aku sangat bersyukur dikurniakan hubby yang sangat menyayangi, memahami dan bertanggunjawab. Thank you Allah kerna kabulkan doaku.
Aku dikurniakan dua orang cahayamata yang sangat cumil. Nur Hasya Zafirah dan Muhammad Hasyif Zafran. Kami memilih untuk memanggil mereka berdua dengan panggilan Acha & Apan, cute kan? Hihihi. Lil doter & lil son yang sangat lasak dan kadang2 mengada2 cukup membuatkan keluarga kami meriah. Tidak dinafikan sangat penat dan memerlukan kesabaran yang tinggi dalam mendidik anak2. Tapi ia membuatkan aku & hubby cukup happy. Mungkin aku & hubby jenis yang lebihkan keluarga especially anak2 dalam smua hal kot. Aku berdoa kami smua dikurniakan kebahagian, kegembiraan dan dilindungi. Amin ;-)  

Bowling time. Yeah!!! ;-) 




 Eppy family ;-)

Lil Acha's Vs Apan's bzday party...

It's 1st bzday celebration for my lil doter & son. Daddy nyer idea ler, daddy ckp kita kena celebrate 1st time bzday anak2 special skit coz ia sekali seumur hidup. Emm, mummy ikot jer. Actually it's depends on parents nyer opinion ler. Eppy tgk tetamu enjoyz daa foods. Anyway i'm very enjoyz it's w/pon penat. Eppy family forever and ever. Amin ;-) 


13.06.2009 lil Acha bzday party... (born on 14.06.2008)
 Chocolate Indulgence from Secret Recipe "Acha's Bzday Cake"



Thanks for daa present ;-)







1.1.2011 lil Apan's Bzday Party... (born on 2.1.2010)


White Chocolate Macadamia from Secret Recipe "Apan's Bzday cake"









Hah smua ni mummy cook tau. Cuma satay daddy order ler. Mee kari pula nenek KL yg cook. Yummy ;-)

 Hah air n koktail lak made by daddy. Sdp2 ;-)

Dadih aka dessert ni mummy buat tgh2 mlm time lil Acha n Apan tgh tido. Nyum2 ;-) 

This cup cake n apam coklat dot2 mummy order ler babe. Xde ms lg nk blajor buat. Nx time maybe. My 3rd child maybe??? Lalala ;-p




Thanks for daa present ;-)




This balloons decorate by daddy. Excited sgt daddy tu deco2 ;-)

Sunday, January 23, 2011

~I'm feel very lucky~

Al hamdulillah...
Aku rs aku sgt bertuah kerana dikurniakan parents ys sgt bertanggungjwb dan memahami aku... Parents tak pernah menjadikan status "parents" sbg tiket utk mereka meminta & mengarahkan aku itu & ini. W/pon bg aku mereka berhak berbuat demikian kerana dr kecil smp besar aku mendapat secukupnya apa yg seorg ank perlukan.W/pon sukar ayh akn berusaha keras utk dptkn utk aku.Apa aku nk smua dpt.Thanks a lot mum's & dad's.Luv both of u 4ever...I'm feel very lucky 2 be yr daugther... Syukur al hamdulillah...

  Tp aku rs simpati sgt2 pd ank2 yg mereka x dpt hak2 mereka sbg seorg ank. Parents tak dpt adakan apa yg sepatut nyer mereka adakn utk ank2 mereka.Memberi alasan kemiskinan sbg faktor utama utk excuse dr t/jwb.Tp bila ank dh bsr pandai tuntut itu dan ini dr ank2.Malah sgt mudah kecil hati bila ank tak dpt sempurnakn apa yg mereka request.Sedangkn dulu ank tak pernah kecil hati dgn keadaan dimana parents x dpt adakan apa yg ank inginkn.Malah ank plk dipertangjwbkn utk complete kn t/jwb on behalf ayh mereka sehinggakn ank itu sendiri tersepit.So,apa fungsi ayh mereka eik???Aku sgt2 bersimpati dan kesian sungguh dgn nsb ank2 sebegini... Aku akn jd kn parents aku terutamanya "MY DAD'S" sbg idola utk aku&hubby bsrkn ank2 kami.Kerana ank2 adalah t/jwb parents itu sendiri...Insya Allah...


Artikel ini ditulis bukan bertujuan untuk mengaibkan sesiapa,hanya ingin mencurahkan hasil nukilan ku sahaja. Harap maaf sekiranya ia menyinggung perasaan sesiapa yang membaca...

~Privacy~

Emm, apa pendapat korg mengenai perkataan 'privacy'.
Bagi mummy 'privacy' means respect others people punya hak.
Coz sometimes tak smua orang suka share everything & anything dgn org lain.
Terutama nyer dekat orang2 yang sangat busybody dan suka perasaan perfect.
So, sometimes mummy memang suka silent & hide something from somebody.
Tapi itu hak n privacy mummy,so suka mummy ler nak choose siapa yang mummy nak share n tak nak share.
It's up to me. Lalala...

Mummy akan sgt baik n respect selagi somebody tu tak buat something yang menyebabkan mummy marah @ kecil hati. Tapi sekali somebody tu dah buat mummy marah, mummy akan ingat sampai bila2.
Mummy will forgive but never forget it's. So,watch out babe... ;-p

~Universal Studio Singapore~


Holiday with family at Universal Studio Singapore. Mummy,daddy,lil Acha & Apan... Nice place... Enjoyz....


 

Dec 2010, mummy,daddy,lil Acha n Apan jln2 kat Universal Studio Singapore. Tempat tu memang sangat cantik dan sesuai untuk anak2. Walaupon penat tapi sangat berbaloi. Next time mummy plan bwk ank2 holiday lagi. Daa place is ???? Tunggu.... ;-)

~Life~

Life like a puzzle...

I belief if we patient complete the puzzle...
Insya Allah we will get the happiness in our life...